Kalau kita keluar ke shopping complex ke,pergi jogging kat park mana2 ke,nampak perempuan comel2,kiut2 seksi2 apa semua,auiomatik kan akan macam cakap “weyh,awek weyhh..”..tapi,kalau tengok akak2 yang pakai purdah..ala2 heejab on the wayyy..takde pulak kan nak cakap2 awek2 ke apa ke..tw pula kan kau diam..
Tapi,dorang pun tetap perempuan kan??Umur dorang pun ntah2 lebih muda dari perempuan yang seksi2 apa semua tadi yang sibuk kita nak switt2 apa semua tu..lagi cun ntah2 mereka2 tu..Tapi kenapa takde pun nak terdetik kat hati nak cakap dorang tu awek??takde pulak kan kau nak menggatal2 menggedik2 kat depa?jadi menjadi persoalan pada aku,apakah definisi awek??
Ok,dalam situasi lain pula,kau jalan2 kat night market ke apa kan..then kau nampak minah2 endon ke,myammar ke apa yang pakai seksi bukan main nak tersembul segala yang boleh diterjojolkan..tapi muka depa macam mak cik gali parit ke apa ntah..muka ratah ikan masin setiap hari kott2..stok bibir kuat isap curut ntah2..ada ke kau nak panggil tu awek??
Ok,situasi lain lagi,kau jalan2 lagi,then kau terserempak sekumpulan “awek2” yang sumpah nampak hot,seksi terbaik lahh..tapi dah dekat2 ke contohnya,kau dapat detect mereka tu bukan makhluk tuhan paling seksi,tapi makhluk tuhan yang buat transformasi..kenapa kau tak nak cakap tu awek pulak??dorang tampak lagi hot apa..tw pulak kan kau geli ke apa ke dan yang sewaktu dengannya..
Jadi menjadi persoalan aku juga,apakah definisi awek??adakah perempuan yang tergedik2,muka cun dahi licin kentut jamin tak busuk tu sahaja yang boleh kau panggil awek??Adakah perempuan yang menutup aurat dengan penuh sopan,pakai jubah molek apa semua tu kau tak kategorikan sebagai awek??apakahh??kau bangga memperlekehkan mereka kan??
Kepada perempuan,adakah menjadi satu kebanggaan kau nak orang lelaki semua panggil kau awek?nak dapat gelaran awek kena tergedik-gedik,mesti kasi mantop kau punya body,kasi nampak semua baru dapat title awek??betul kahh??please dong..aku ngak tw..Adakah perempuan yang pakai heejab tutup aurat apa semua tu wajar kau kutuk?*itu sekadar gambar hiasan*
Apa aku nak sampaikan kat sini,menjadi persoalan kat aku,wahai sebahagian kaum perempuan,kau sangat bangga kan kau tergedik2 pastu org lelaki ke apa menggatal2 kat kau,tergila2kan kau,then bila kau terkena,kau kata kaum lelaki ni gatal,pervert,penipu apa segala..Padahal kau yang menarik lelaki tu semua kat kau..lagi,kenapa ada sebahagian dari kau, yang bangga,mentertawakan golongan yang menutup aurat apa semua tu??
Bila orang mempertikaikan tu,mulalah kau cakap ni diskriminasi,nanti kau buat statement org kata perempuan tak pakai tudung tu jahat semuanya lahh..pastu kau main cakap perempuan yang pakai tudung,bila dorang buat salah sikit je,kau akan cakap”harap je pakai tudung.perangai sama juga..”lepas tu benda tu jadi point kau tak nak pakai tudung,pastu kau cakap tunggu kau dapat hidayah lah baru nak pakai..pfftt
Aku tak faham semua tu..harap orang dapatlah menjawab persoalan aku ni..

*entry ni bukan bertujuan nak buruk2kan kaum perempuan ke apa..cuma aku tertanya2,dan adakah salah untuk aku bertanya?

Cheers,
Sendra,
CEO Kueh Tart.