Archive for February, 2010


Ok,sebelum ni dah bercakap tentang ayam belanda saiz manusia ataupun senang cakap mangsa fesyen masa kini..tujuan aku tulis topik ni bukanlah utk suka2 nak pangkah2 org yang berfesyen2 segala ni haa..tapi aku nak bincangkan keburukan menjadi mangsa fesyen..terutamanya kepada kaum WANITA..ya..WANITA..

Marcapada ni..jalan2 kat mana kita akan nampak,ramai perempuan akan tampak megah dengan gaya fesyen yang memang sangat seksi..cantik anggun menawan apa semua..tapi,sebagai lelaki pemerhati yang suka memang tengok free show macam ni,aku terfikir..kesian diorang ni semua..kenapa aku cakap kesian?



  • orang yang pakai skirt ketat..kalau korang perasan,dia nak bangun dari duduk ke,nak keluar dari kereta ke amboi,bukan main susah lagi..siap nak kena org bantu kadang2..sebab apa?dah pakai sendat2 camtu..mestilah susah nak bergerak..terbatas..usha gambar tu..mak aii..nampak kak..kesiann..

  • pakaian yang ketat pun sama juga ceritanya..kalau kau dah pakai baju sendat nak mampus tu,kan dah jadi sesak nafas..lagi yang terpaksa pakai girdle bagi nak napak perut kempis kononnya tu..sakit tu kak..tengok pun dah tw tengah sesak nafas tu..kesiann..

  • seluar jean yang akak2 pakai,yang ketat2 tu pun bahaya lahh..ingat tak tahu ke masa duduk tu rasa sakit kat korang punya ehem2 tu?tengok pun kesian tw..nampak sangat korang tak selesa,lagi masa2 korang duduk..kantoi sangat kak..kesiann..

  • haa..ni pun pasal tak selesa duduk..kadang2 jalan2 sana sini,nampak perempuan ke lelaki pun sama,pakai tali pinggang buckle dah macam wrestling punya tali pinggang ke apa ntah..tak sakit ke masa duduk ke apa semua??kesiann..

  • kepada penggemar bell bottom..memang stylo kepada pemakai bell bottom..tapi sedar tak sebenarnya ada bahayanya kepada pemakai bell bottom?korang boleh tersandung dengan kaki seluar korang sendiri bila2 masa je tw kak..kalau jatuh??kalau cun aku tolong,tak cun aku tengok je..kesiann..

  • kalau jalan2 selalu nampak je perempuan pakai high heels..makin tinggi memang sumpah makin stylo..tapi kalau bukak kasut tu?kalau jenis yang dah lama pakai,tak mustahil kan kaki akak2 tu ada kematu,bunion,kuku cengkam atau apa2 yang sewaktu dengannya kan??sakit tuu..and it is euwww..kesiann..

  • haa,kenal platform shoes??platform shoes ni pun cerita dia macam sama je dengan pakai high heels tu..tapi kesnya lain sikit..yang ni tengok pun tahu,si pemakainya tu macam susah nak berjalan..lepas tu kalaulah kaki kau tergeliat ke kak..aduhh..sakit bangett..kesiann..

  • cakap pasal jatuh2 ni..haa..kan ada org yang suka pakai ball gown kann…memang nampak cantik..nampak ayu je..feminin je..tapi..kalau dah tepijak kain sendiri,entah tersekat kat eskelator ke,suka je aku kalau ada kat situ..boleh tengok free show..lagi kalau yang no panties punya lady..haha..i like..tapi tetap..kesiann..

Cheers,
Sendra.
CEO Kueh Tart.

*aku bercakap berdasarkan pemerhatian aku je..
*aku memang kesian kat golongan seperti ni..nak cantik terpaksa sakit2..
*alahh..kalau akak2 tak bagitw ia menyakitkan pun,org tengok pun boleh tw lahh itu sakit..
*to be continued..Penemuan ayam belanda saiz manusia (isu 3).

    Ayam belanda saiz manusia??betul beb!memang ada ayam belanda saiz manusia..satu dunia ada dah spesis ni..bersepah2..Malaysia pun kini tak ketinggalan..ada juga sepah2 ayam belanda saiz manusia ni tw..tak tipu..
    Apa tu ayam belanda saiz manusia ni sendra?okeyh,straight to the point,ayam belanda saiz manusia ialah kategori org yang aku kira merupakan mangsa kepada fesyen..yaa,mangsa fensyen..adakah korang tergolong dalam spesis ayam belanda ni weyh??Macamana yang dikategorikan mangsa fesyen ni??
    1)Okey,kalau jalan2 hang out dengan kawan2 apa semua,adakah pakaian yang korang pakai akan menjadi faktor yang membuatkan korang rasa diri korang tu macam cool,stylo apa semua?
    2)Korang percaya ke pakaian yang korang pakai menonjolkan status korang?kedudukan korang??anak orang kaya whatseva??
    3)Adakah korang pakai fesyen yang diperagakan dalam pentas modelling apa semua sebagai pakaian harian,ataupun yang digayakan dalam majalah2?
    4)Adakah kau rasa kalau tak ikut perderan apa yang orang pakai sekarang,kau rasa macam kau ni kolot,tak ikut peredaran masa ke,ketinggalan ke?ye ke?
    Kalau ada yang korang rasa kat atas tu korang jawab ya,mungkin korang memang tergolong dalam kelompok mangsa fesyen.Aku tak cakap kau memang mangsa fesyen,cuma peratusan kau dah tergolong dalam mangsa fesyen ni dah ada tw..hohho..
    Cheers,
    Sendra,
    CEO Kueh Tart.
    *aku nak kongsi apa yang aku faham dari isu sakit kerana fesyen..
    *mula2,pengenalan ni,ada ke yang nak ngaku tergolong dalam mana2 kategori?
    *to be continued..kita akan bincangkan lagi dalam isu 2 pula.







    Kenapa orang mesti nak berpura-pura?kenapa mesti di depan lain,dimulut lain,dalam phone lain,dalam message lain,dalam YM lain..apa ni? apa ni? apa ni?..

    Aku bercakap mengikut skop yang kecil sahaja..cukup aku maksudkan pada orang yang berada disekeliling aku je..aku tak nak cakap org luar ke,ahli politik ke apa semua..‘i’m just a small blogger with a small blog” kenapa semua orang lain di hati dan lain dimulut?


    Macam sangat mudah kan kau menarik balik kata2 kau bila kau tahu orang yang kau burukkan tak pernah berniat nak burukkan kau,cuma salah faham dan sangat mudah kan kau berfikir orang akan maafkan apa yang kau cakapkan?haihh..

    Jadi manusia ni kena ingat,kita kat dunia ni kecil je..bila 2 masa je kita akan diuji,walaupun pada kau berasa kau sudah mempunyai kekuatan dan kuasa kat dunia ni..benda tu bila2 masa je lahh boleh kena tarik kak..Semoga kita semua terpelihara dari termasuk golongan macam ni ehh..

    Cheers,
    Sendra,
    CEO Kueh Tart.

    *sejak akhir2 ni rasa macam terfikir je,”siapa je lah diri kita ni kat dunia ni”..kenapa eh ada je orang perasan dia paling hebat kat dunia ni?
    *sejak akhir2 ni,tak dapat sangat nak layan sense of humor orang..rasa macam kaku je rasa..hahah
    *sejak akhir2 ni,stress juga selalu..mungkin sebab kerja yang terlampau banyak kot..sangat banyak..sampai nak tercabut biji mata ni melukis tw..
    *sabtu ni ada gath blogger..harap korang cheer up aku ehh..aku akan cuba juga datang..
    *ni entry terpendek aku.maaf buat entry emosional sikit..hehe..sekali sekala.
    *esok maulidur rasul..esok juga birthday aku..tak percaya??convertlahh..klik sini..aku lahir 12 october 1989.

    Wacana ini,ramai sangat sudah memiliki blog masing2..macam2 jenis blog entry ada..Masing2 ada saja cerita nak dikongsi..ada tu sampai tiga kali sehari hah update blog..bukan main nak naik traffic lagi..hebat..macamana dia dapat idea??haa itu yang kita tak tw..

    Lain pula halnya dengan orang yang pemalas update blog,tapi berharap juga nak orang selalu baca apa yang dia tulis..bukan main pulun kau setiap kali kau tulis tu,seolah2 itu entry emas kau lahh..macam sekali kau tulis tu,semua org akan datang..
    Mulalah kau cakap nuffnang sudah bikin kau panas..mulalah kau cakap “nuffnang sudah bikin wa makin panasss. bila kau nak naikkan duit aku ni?dari haritu takat tu je.”..macamana tu dong??kau nak earning naik,tapi kau malas update blog,tapi kau nak earning kau naik..tapi..aiyaa..
    Kadang2 aku sendiri pun terfikir,kalau nak naik traffic,dengan setakat blog picisan ni bak kata aus,mesti mahu update blog setiap hari..bagi orang ingat sikit nama kueh tart ni..tapi masalahnya,kalaulah aku macam bean,update bukan main lincah lagi,rasa tak jadi masalah pun kot..
    Jadi aku terfikir,kalau kita nak happy berblogging dgn success ni,dengan setakat blog enjin 660 cc ni,macamana nak kejar jadi sama taraf dengan blog enjin 3000 cc macam blog mel,zack zukhairi,miss lolly,cik epal dan ramai lagi lahh..penat nak list semua..
    Bila aku fikir2 balik,kalau dah tak tahu ak buat entry apa kau nak buat?kau nak main jalan singkat main plagiat2 ke??aku pangkah plagiarsm..kalau dah tak tw nak tulis apa,dah diam,jangan nak ambil shortcut macam tu weyh..tak cool..
    Oleh itu,bila aku buat blogwalking dan beberapa pengalaman aku sendiri,many solutions just pop out dari kepala aku..okeyh,meh aku listkan mengikut pandangan aku sendiri..here we go.
    1.Buat blogwalking..ye..blog walking kak..kalau kau nak ego kau,nak orang je datang blog kau,org je comment entry kau,tak bestlah..kau kena memberi dulu sebelum menerima..itu lumrah manusia..susah dia nak bagi free2 ni..dari blogwalking,kau akan dapat pelbagai idea,yang mungkin kau boleh olah dengan pendekatan kau sendiri..ni ada tips blogwalking dari Eryqazz..klik.
    2.Membaca beb!!membaca..kau kena ingat,tidak semua orang akan suka cerita kisah peribadi kau..kau nak balik kampus ke,kau pergi shopping ke dengan kawan kau ke..tak payah beb selagi kau bukan seperti Hanis Zalikha mahupun Redmummy dan yang lain2..depa lain..ang kena faham ang tu siapa kalau nak cerita hal peribadi kat setiap entry ang tu..kalau sikit2 bolehlah..ni pada aku..
    Tapi..satu kelainan yang boleh ang tonjolkan dari dari blog ang ialah masukkan entry yang memberi info..mana nak dapat informasi?membacalah..surfing internet ke..beli je ke buku tips2 kesihatan ke,then olah mengikut kefahaman ang..insyaallah org akan datang ke blog ang..(sebab aku sendiri suka blog informasi atau tips2 ni walaupun blogger tu baru2 je lagi)
    3.Jangan tulis apa2 lah!!..dari pada kau tulis entry merapu,org pun tak suka baca entry kau,baik kau tak payah tulis apa2..percayalahh..buat sakit hati je kadang2,buka blog org,tajuk mantap,tapi sekali isi terang2 dia cakap..cth “aku sebenarnya tak tw nak update apa,tapi aku tulis je lah ni..terima kasih sudi baca..”pffftt..
    Cheers,
    Sendra,
    CEO Kueh Tart.
    *sangat busy lately.capek banget.
    *maaf tulis entry bajet bagus ni..cuma nak kongsi apa yang aku tahu dan apa yang aku pernah lalui..
    *list setakat 3 tak cukup rasanya..minta jasa baik kawan2 yang tahu selanjutnya,bak datang kongsi sama2..

    Wacana ini,ramai sangat sudah memiliki blog masing2..macam2 jenis blog entry ada..Masing2 ada saja cerita nak dikongsi..ada tu sampai tiga kali sehari hah update blog..bukan main nak naik traffic lagi..hebat..macamana dia dapat idea??haa itu yang kita tak tw..

    Lain pula halnya dengan orang yang pemalas update blog,tapi berharap juga nak orang selalu baca apa yang dia tulis..bukan main pulun kau setiap kali kau tulis tu,seolah2 itu entry emas kau lahh..macam sekali kau tulis tu,semua org akan datang..
    Mulalah kau cakap nuffnang sudah bikin kau panas..mulalah kau cakap “nuffnang sudah bikin wa makin panasss. bila kau nak naikkan duit aku ni?dari haritu takat tu je.”..macamana tu dong??kau nak earning naik,tapi kau malas update blog,tapi kau nak earning kau naik..tapi..aiyaa..
    Kadang2 aku sendiri pun terfikir,kalau nak naik traffic,dengan setakat blog picisan ni bak kata aus,mesti mahu update blog setiap hari..bagi orang ingat sikit nama kueh tart ni..tapi masalahnya,kalaulah aku macam bean,update bukan main lincah lagi,rasa tak jadi masalah pun kot..
    Jadi aku terfikir,kalau kita nak happy berblogging dgn success ni,dengan setakat blog enjin 660 cc ni,macamana nak kejar jadi sama taraf dengan blog enjin 3000 cc macam blog mel,zack zukhairi,miss lolly,cik epal dan ramai lagi lahh..penat nak list semua..
    Bila aku fikir2 balik,kalau dah tak tahu ak buat entry apa kau nak buat?kau nak main jalan singkat main plagiat2 ke??aku pangkah plagiarsm..kalau dah tak tw nak tulis apa,dah diam,jangan nak ambil shortcut macam tu weyh..tak cool..
    Oleh itu,bila aku buat blogwalking dan beberapa pengalaman aku sendiri,many solutions just pop out dari kepala aku..okeyh,meh aku listkan mengikut pandangan aku sendiri..here we go.
    1.Buat blogwalking..ye..blog walking kak..kalau kau nak ego kau,nak orang je datang blog kau,org je comment entry kau,tak bestlah..kau kena memberi dulu sebelum menerima..itu lumrah manusia..susah dia nak bagi free2 ni..dari blogwalking,kau akan dapat pelbagai idea,yang mungkin kau boleh olah dengan pendekatan kau sendiri..ni ada tips blogwalking dari Eryqazz..klik.
    2.Membaca beb!!membaca..kau kena ingat,tidak semua orang akan suka cerita kisah peribadi kau..kau nak balik kampus ke,kau pergi shopping ke dengan kawan kau ke..tak payah beb selagi kau bukan seperti Hanis Zalikha mahupun Redmummy dan yang lain2..depa lain..ang kena faham ang tu siapa kalau nak cerita hal peribadi kat setiap entry ang tu..kalau sikit2 bolehlah..ni pada aku..
    Tapi..satu kelainan yang boleh ang tonjolkan dari dari blog ang ialah masukkan entry yang memberi info..mana nak dapat informasi?membacalah..surfing internet ke..beli je ke buku tips2 kesihatan ke,then olah mengikut kefahaman ang..insyaallah org akan datang ke blog ang..(sebab aku sendiri suka blog informasi atau tips2 ni walaupun blogger tu baru2 je lagi)
    3.Jangan tulis apa2 lah!!..dari pada kau tulis entry merapu,org pun tak suka baca entry kau,baik kau tak payah tulis apa2..percayalahh..buat sakit hati je kadang2,buka blog org,tajuk mantap,tapi sekali isi terang2 dia cakap..cth “aku sebenarnya tak tw nak update apa,tapi aku tulis je lah ni..terima kasih sudi baca..”pffftt..
    Cheers,
    Sendra,
    CEO Kueh Tart.
    *sangat busy lately.capek banget.
    *maaf tulis entry bajet bagus ni..cuma nak kongsi apa yang aku tahu dan apa yang aku pernah lalui..
    *list setakat 3 tak cukup rasanya..minta jasa baik kawan2 yang tahu selanjutnya,bak datang kongsi sama2..
    Faizal Tahir yang popular dengan lagunya “Bencinta” mungkin akan terpaksa mengucapkan selamat tinggal pada industri hiburan tanah air,gara2 dia sudah mendapat pesaingan yang mempunyai vocal yang lebih baik darinya..Bintang yang kini kian popular bakal menenggelami popularity beliau kerana dikatakan mampu menandingi tahap vokal beliau.Tambahan pula,dia sudah mempunyai band sendiri.

    Tengok video atas,aku suka ulas2 video ni..rasa ramai dah tw video ni..saja nak kongsi.tengok camane life budak kampung nak happy..siap buat band lagi..cukuplah sorang vocalist,tong sampah terbalikkan jadi drum,pakai ranting kayu jadi drumstick..dah boleh enjoy..berapa kali tengok ni aku masih gelak sorang2 lagi..haha..
    0.02-okeyh,start nyanyi!kau drummer double paddle. 0.06-ada je yang nak interframe kat belakang tu..0.11-ehh,ape kena mulut drummer tu??0.12-eh eh,kau kenapa drummer,apa tu??0.13-apa dari mulut kau tu?gigi kau tanggal ke?0.14-laaa.gula2 rupanya..eh yang kau makan balik buat apa?0.16-kau memang steady…0.27-semua orang nak hulur mic kat kau tu botak,amek je lahh..0.32-kau ketuk tangan vocalist apesal??0.33-drummer cakap vocalist bodo..’letak tangan dia bodo”0.57-puas kau teran tu matt..haha1.04-sampai tercampak2 kan kau punya drumstick..haihh..hebak mu ni hebakk.1.15-kena ketuk lagi tangan kau vocalist,yang kau letak tangan atas snare tu buat apa??1.40-amboi kau vocalist,tw lah femes..tgh perform pun kau nak tegur juga motor lalu..1.51-drummer tu memang tangan tak bedung juga kan..dah ketuk 2 kali tangan vocalist,ni ketuk muka terus!!1.54-drumroll babe!!hahah..1.58-habis~

    Ok,dah habis perform,boleh tanggalkan dahh..hahahaha

    Cheers,
    Sendra,

    CEO Kueh Tart.
    *ni entry suka2 je..takde isi pun..dah prepare awal2 kejadian silent reader.*aku tak tw apa tajuk lagu budak tu main sebab aku tak layan lagu rock kapak..lagu apa eh?*agak2 budak tu berbakat tak masuk AF ke,OIAM ke,Mentor ke apa semua agaknya??*drummer tu ada bakat..hahahahhahaha.*video ni dah lama rasanya,saja je post entry camni.chill!peaceFaizal tahir!!*entry ni dibuat sebenarnya saja nak support kawan aku,Uncle,dia nak bagi CD original Faizal Tahir yang berjudul Aku+Muzik+Kamu..kira cabutan bertuah lahh..joinlah semua..dia tutup 27 Feb 2010.

    Semua orang yang tulis blog,ada ke dia nak orang jangan baca blog dia?Semua nak kan org datang blog dia,baca entry dia..paling penting,aku yakin semua orang pun nak orang komen entry dia kan?Siapa yang tulis blog tapi tak suka orang komen entry dia?ada ke?pelik je camtu..
    Definisi silent reader yang aku faham ialah,pembaca yang datang ke blog kau,mereka membaca apa yang kau tulis,mereka faham apa yang kau tulis,tapi mereka tidak meninggalkan sebarang pendapat atau komen mereka terhadap apa yag kau cakapkan dalam satu2 entry.
    Tapi,kenapa kadang2,kalau kita dah tulis satu entry tu,rasa dah paling mantaplah apa yang kita cerita tu,tapi takde orang pun nak komen?kenapa jadi macam tu?apa silap?lepas tu,bila takde org nak komen,mulalah kau nak tacing lah,stress lah malas apa semua nak tulis entry kat blog sendiri..(macam cakap depan cermin..)
    Jadi,semalam,genap setahun Kueh Tart aku ni,walaupun masih lagi tak naik2 macam blogger lain,still beginner,tapi baru2 je semangat sangat nak explore dalam hal blogger ni,aku dapat buat satu kesimpulan peribadi aku kenapa visitors bertukar menjadi silent readers.Ni berdasarkan pendapat aku tw,salah bagitahu.Aku akan listkan dalam bentuk persoalan juga..korang jawab sendiri tw.

    1. Kadang2,ramai blogger ni,dia menulis kat blog nak menunjukkan mood dia dan apa yang dia nak luahkan,semua ikut dia punya mood.Kalaulah sebelum2 ni,entry kau semua macam happy go lucky,tiba2 kau berubah kepada melancholy,readers akan agak terkedu atau tersentap kadang2.kau boleh nampak dekat statistic,visitors maintain macam biasa,tapi kenapa tiada sebarang komen kau dapat?
    2. Jadi blogger,kita kena tahu dan sedar siapa kita ni?kalau kita bukan artis,kita bukan selebriti,kita bukan seorang yang popular ke,janganlah selalu syok sendiri nak cerita pasal life peribadi kau..maksud aku peribadi tu,tak perlu kau nak cerita apa kau buat segala yang macam lah ada org stalk kau 24/7..Aku tw point ni mesti akan ada yang cakap,”blog aku,suka hati aku lah nak cerita apa”..tapi kau kena ingat,yang bacanya siapa?
    3. Kau tak mesra readers.Aku sedar kepentingan mesra readers ni sejak aku rajin buat blogwalking lah..aku suka blogwalking dan komen entry2 yang menarik..kadang2 aku datang balik blog tu,nampak owner tu komen balik apa yang aku cakap tu,terasa dihargai kan?aku sendiri tergerak nak komen lagi entry dia akan datang..tapi kalau sesetengah tu,aku komen punya lah panjang berjela,haram dia tak jawab,padahal dah approve komen aku dgn komentar lain..humph..lepas ni aku nak komen entry kau lagi ke?
    4. Kadang2,kita bila tulis entry ni,mulut tak bertapis,bila kita cakap tentang sesuatu,kita tak fikir apa hati pembaca rasa apa semua..cakap main lepas je..kau terasa kau hebat kat blog kau,follower kau dah nak ribu2,kau rasa hebat,apa kau tak puas hati kau pangkah tanpa fikir apa org rasa.Kau ingat orang akan bela dan sokong setiap apa yang kau tak puas hati?
    5. Cerita yang terlalu mendalam dan terlalu kompleks..bila kau berani mempersoalkan perkara yang terlalu kompleks,contoh soal politik,persoalan isu semasa sensitif,kau kena bersedia dah untuk mendapat silent reader..adakah semua orang berani nak luahkan pendapat mereka?
    Apa yang aku simpulkan dia atas adalah berdasarkan apa yang aku dapat baca dari macam2 jenis blogger kat GB,tu pun tak semua lagilah..kiranya skop kesimpulan aku ni kecil je lahh..aku minta maaf kalau ada tersilap,tu cuma pendapatasi aku je.

    Cheers,
    Sendra,
    CEO Kueh Tart.
    *makin pening juga aku nak tunggu aku punya layout ni..nampak terserlah tu bosannya page aku hitam dan under construction ni..hehh.
    Kau tengok dia buat bila?hari Sabtu!.aiyaa..apesal tak buat hari raya ke,hari bapa ke,hari guru ke..27 Februari pulak tu..saja je nak buat tarikh tu..konon stylo lahh..buat kat Taman Melawati pulak tu.buatlah kat Taman Menziarahi ke,Taman Bertandangi ke..apa daa..pastu paling penting,kau tengok!!kau tengok bayar berapa tu..RM85..aiyaaa..bajet lari lah aku bulan ni..tak nak main…tak nak main..
    Paling tak boleh blah,soalan dia,sakit ke??ada ke patut kau tanya camtu?siapa penganjur ni??nampak sangat kau nak dera anak org kan 27 Februari ni??kau tengok dia gelak miahhaha tu..dah boleh agak dah ni siapa dalangnya ni..memang nak kena shoot kat punggung beliau ni..nasib baik aku tak main nanti…miahahhah..
    Soalan last dia pula,best ke?jawapan diberi agak-agak?apa kau ni,bagi soalan,pastu bagi jawapan soalan balik??hahhahah..memang kau miahaha..Jadi,blog aku yang selalu je nak keluarkan persoalan sekarang macam biasa nak keluarkan juga soalan kepada soalan ni,best ke??agak-agak??miahhhahahah..
    Jadi,saya,Sendra dari Kueh Tart akan berusaha keras bagi memastikan saya hadir ke gathering ni untuk menjawab persoalan kepada persoalan tu..best ke?agak2?hahahha..jom lahh kawan semua,siapa join event ni,aku belanja Kueh Tart sorang sebiji..miahahahaha!!

    Cheers,
    Sendra.
    CEO Kueh Tart.

    *kredit to Kak Tash..call2 terus tanya nak kueh tart 1000 keping nak buat main paintball..hahhahaha..
    *korang nak perang ke nak berlari2 lintang pukang ke apa aku tak amek port,aku datang aku bawak kueh tart sebalang layan org bergossip je lahh..aku dalam budget lah sekarang..
    *mel,siapa kata aku nak cakap pasal kau..kan aku dah bagitw kau aku takkan sebut langsung pasal kau dalam entry ni..elehh kau mel..miahahhaha..
    *siapa nak join aku gossip2 hari tu jom lahh..aku pun tak main lahh..datang memeriahkan event je..(lainlah kalau ada org nak belanja aku main..miahhaha..)

    Blogosphere : Penting ke watermark?

    Setelah kena tegur dengan komentar2..
    Setelah mendapat semangat dari semua,
    Yang sudi singgah melawat blog Kueh tart,
    Setelah berusaha menahan nafsu online,
    Akhirnya,drawing aku siap.
    Maaf semua,kualiti kamera yang kurang baik.harus aku tukar fon aku..atau beli sahaja DSLR seperti kawan2 yang lain.Apa aku belajar kali ni,siapkan kerja dulu,baru fikir pasal blog..

    Sehari tak buka blog,hati tak tenang.Aku sudah pandai guna watermark.Semua orang kata kalau letak artwork sendiri,walau cikai mana,mesti letak juga,sebab tu adalah hak milik kita.jangan sampai org curi.Aku dalam proses belajar guna DSLR.

    Aku tengah dalam proses lagi buat layout.Masih banyak nak kena edit..takpe,aku semangat ni..Aku dah pilih dah theme dia..lebih kurang macam dalam video ni.

    Rasa ok lah kot..nampak kemas..tak pening mata,tak sakit kepala..just nice lahh..Tak sabarnya nak siapkan..mana Ameen deen ni?mana Azaxel ni?

    Cheers,
    Sendra,
    CEO Kueh Tart.

    *Persoalan pasal watermark tu,masih bermain dalam kepala aku..siapa tahu tolong peteranswer please.
    *Aku nak buat contest pasal gambar monochrome,tapi ada yang kata bosan..humm?
    *Adakah aku dah berubah?
    Padah aku kusyuk sangat buat layout baru..
    padah aku banyak sangat buat research pasal layout..
    padah aku sibuk sangat asyik buat blogwalking..
    padah aku asyik melayan adobe photoshop,
    padah aku ayik try test buat photoshoot 
    dengan slr yang aku tak mahir lagi,
    padah aku edit tak sudah2,

    Assignment drawing Invicible city (shell city) aku kat A2 ni sampai sekarang tak siap2 lagi..patutnya CNY ni aku kena siapkan,tapi aku tak sentuh langsung..owh tidak,esok dah kena present kat madam..OMG..kawan2,tolong support aku!!..
    Nilah kalau tak setting masa baik2..aku langsung tak amek kisah kerja aku ni..aiyaa..nak balik baru teringat assignment ni..doakan aku sempat siap weyh..grrr.
    Cheers,
    Sendra,
    CEO Kueh Tart..
    *ni lah silap kalau terlupa manage masa.
    *sepanjang aku buat ni,geram je aku kat Italo Calvino..org yang reka cerita invicible city ni.
    *mampus aku kalau lecturer aku baca ni.
    *banyak lagi aku nak render tu!!aiyaa..