Maruku ikan ni,aku rasa dari kecik lagi aku dah kenal…dari start aku tahu apa tu jajan..aku rasa memang aku dah kenal ahhmaruku ikan ni..Tak silap aku,harga nya pun tak pernah berubah sejak dulu lagi kan..tetap 20 sen.Rasa dia pun sama,sampai sekarang sama je rasa maruku ikan tu.Tak pernah berubah.Packaging sama,rasa sama,harga sama..
Teringat aku masa kecik2,maksud aku yang betul2 kecik lah,kira kalau letak taik kambing dengan asam bulat2 tu pun tak reti nak beza lahh.aku selalu tw fikir maruku ikan ni diperbuat dari kulit bayi yang dikeringkan..sebab kaler dia coklat,pastu kat depan tu ada gambar bayi..apa2 ntah imaginasi aku masa kecik tu.Makin aku fikir maruku tu diperbuat dari kulit bayi,makin aku rasa sedap maruku ikan ni.apa2 ntah aku berangan agaknya dulu.berangan jadi raksasa kot makan kulit baby manusia kering.
Tapi,apa yang aku nak sampaikan sebenarnya kat sini,aku selute kat maruku ikan ni..sebab apa?sebab ia tak pernah berubah..Gambar baby tu pun sampai sekarang masih meniarap gitu.takde pun pernah jumpa yang telentang ke,yang merangkak ke.dah besar ke..sama je sampai sekarang..hurm.kan bagus kalau manusia pun tak berubah?kalau berubah dari jahat jadi baik,takpelah..tapi kalau berubah dari baik jadi lain?Aku tak suka..Aku tak suka sebab aku tak sukalah..Kenapa manusia berubah eh?
Cheers,
Sendra,
CEO Kueh Tart.

*sebenarnya,banyak je contoh lain kalau aku nak buat,just kawan aku asek beli maruku ikan,aku dah terfikir contoh ni je.
*paling penting,aku nak tw,kenapa manusia berubah eh??

Advertisements