Kan selalu kalau macam kawan2 kita ada celebrate birthday dia,tak kira lah,birthday ke 16 tahun ke apa macam aku ni,nanti ada je kawan2 yang wish,”happy birthday!!..kau dah tua”…boo..booo..dah tua..Kejap weyh,kalau umur 16 tahun tu kira tua ke??kalau 100 lainlahh..
Apa definisi tua pada kita sebenarnya??Aku selalu percaya “enjoy life to the fullest”..kalau dah tua dah tak boleh enjoy..budak2 je boleh enjoy2..tapi orang yang dikira umur tua ni bila cecah umur berapa sebenarnya..percaya atau tidak,pada aku,selagi kau tak dapat cucu,selagi tu kau boleh perasan muda..haha
Sebab apa aku cakap macam tu??Biasanya,aku rasa,orang2 tua (org yang mengaku diri dia tua) akan mula meninggalkan banyak benda2 fun yang dia buat masa dia muda dulu….bukan nak cakap macam suka duniawi ke apa..cuma,come on lahh..kan pengakuan tua boleh buatkan diri tu macam inadequate..
Tapi,lain pula perihal orang tua tak mengaku tua..Jenis2 ni rasa nak kena pijak juga kadang2..kita boleh je nampak golongan tua tak sedar ni kat mana2 je tw..kat malaysia pun ada je..tak percaya??tengok gambar2 ni..
Nampak..steady tak dia pakai baju pornstar??haha..nanti mulalah pula ada org kata..”alahh..dia pakai je baju tu…tak bermakna apa2 pun..”..ok fine..ok,gambar seterusnya..
Alamak atuk..dah pakai wheel chair dah tu..nafsu masih kuat lagi kan..betullah kot org kata pasal tua2 keladi tu..hahah..ni pun boleh kategori tua tak sedar diri kan?
Hahh..yang ni kau usha..kiut abes Ubai..kau tengok dia siap pakai sneakers kaler feveret aku pula tu..aiyaa..kau tengok rambut dia..amboi..kiutnya lah awak kan nenek..
Dah..yanga atuk ni kenapa pulak tu tok..kau nak fak2 siapa ni dong??awak tu dah tual ahh..buruk benar haahh buat gaya orang muda macam itu..
Okey..cukup2lah letak gambar orang tua dari oversea semua tu..tahniahlah atuk2 dan nenek2 sekalian sebab berjaya di interframe kan dalam blog kueh tart..tapi sebenarnya,tujuan utama aku nak post entry ni,aku nak cakap pasal sorang yang aku tak tau nama dia..yang aku tau dia org Malaysia juga..kenal ni?
Tak payah nak cerita..semua orang boleh buat spekulasi sendiri tentang wanita itu..nampak cool kah dia?nampak hot kah dia?nampak funky kah dia?berpakaian macam tu buat dia terasa muda kah??paling penting,dia masih muda kah??hehh..meluat.

Tapi sebenarnya aku suka kawan@lepak dengan orang yang dah berumur,tapi matang dan senang berkongsi pendapat dan pandangan..lagi kalau lepak dengan orang tua yang sempoi dan sporting,memang best..sangat tabik..tapi kes macam wanita kat atas tu..tu lain namanya..tu dah lain..

Cheers,
Sendra,
CEO Kueh Tart.
*tak faham kenapa ada orang yang muda,tapi perasan tua.
*paling tak faham yang tua perasan muda.
*betul ke kalau kita dah tua,kita dah tak boleh enjoy life lagi?
*tua tu macamana?boleh bagitahu?