Benda ni sebenarnya orang dah lama tahu..cuma terasa nak bagitahu jugalah..kalau nak bagi address@link URL blog korang,bagi pengguna Blogspot,pastikan ehh..bagi ejaan tepat lagi benar ya dong!..

Kalau eja nama blogspot tu,pastikan betul-betul ehh..jangan tertinggal satu huruf pun atau tersalah placing huruf ke..contoh sepatutnya “http://clantart.blogspot.com” tapi tersilap eja contoh tertulis “http://clantart.blogpot.com” atau “http://clantart.blogpsot.com“..sebab?


Sebab kalau tersalah address,nanti tak tiba-lah aku nak datang blogwalking blog hangpa semua…aku nak baca entry yang hang tulis dalam blog hang,tapi sebab hang bagi salah alamat,dah aku termasuk rumah orang lain..tw-tw aku dah kat sini nanti;




Macam aku cakap tadi,aku nak baca entry dalam blog hangpa..aku bukan nak baca bible..jadi bagi link URL betul2 eh..

Owh,kepada sesiapa yang masih belum berkongsi link anda dengan saya,jemputlah berbuat demikian..mehh,saya tunjukkan jalan,masuk sini.Terima Kasih daun keladi.

Cheers,
Sendra,
CEO Kueh Tart.

*walaupun page tu merujuk kepada “mega site of bible study”,saya tak bercakap apa2 eh tentang agama lain..
*saya cuma tekankan tentang ejaan Blogspot anda..cek selalu tw..
*saya bukan seorang yang mahir tentang blog2 ni,tapi saya rasa,jenis nama blog yang elok rasanya mestilah;
  • pendek dan ringkas..mudah nak ingat.
  • jangan ada (-) ke..(_) ke..leceh banget dong!!
  • janganlah gunakan ejaan yang di ‘gedik’2 kan..
  • jangan guna perkataan yang jinjang boleh tak?
  • tak perlu rasanya dekat adress blog tu nak buat satu ayat..cth..”http://blogsayasangatsedapdibacasetiaphari.blogspot.com
*tapi blog masing2,sukahati masing2lah kan??
*peace!!