Selalu kalau orang kebanyaknannya,bila bercakap pasal kueh tart..mesti akan terus teringat pada kueh Tart nenas..tapi selain dari kau fikir tart nenas tu,tahu tak ada banyak lagi jenis kueh tart?
Okey,mula-mula jom lah kita kenal kueh tart yang sangat-sangat common kat Malaysia ni..kueh tart nenas.dia ada 2 jenis kan?yang leper tu dengan yang gulung..dua2 ni femes time raya je kot..?
Jenis ni biasa sangat dong kat Malaysia ni..tak best..okey,out of box sikit jom..ada lagi jenis kueh tart yang lain,kira yang masih dikenali kat Malaysia ni lah.kalu kat kedai jual sebiji dah singgit lebih.aiyaa..
Tart Telur.
Tart jam strawberi.
Tart Buah-buahan.
Blueberry cheese tart..
(most favourite!)
Tapi,tahukah anda,ada banyak lagi jenis-jenis kueh tart yang wujud kat dunia ni??selain kueh tart diatas semua tu?ada banyak lagi tw..jom oversea sikit..
Tart Epal.
Tart caramel.
Tart lemon.
Tart Mangga
Tart plum.
Tart Bawang putih.
Selalu orang mesti ingat kueh tart ni saiz stok kecik2 je kan?tapi ada banyak lagi jenis dan bentuk dan saiz tw kueh tart ni..jom,kasi pecah lagi..kasi sangap kueh tart lagi.haha.
Tart Pisang.
Nutella tart.
Cheese tart.
Lasagna Tart.
Peach Tart.
Truffle tart.
Tomato Tart.
Dah2 lah tu..penat pulak aku nak masukkan semua..dah macam buat menu pula entry aku kali ini.kenapa hari ni terfikir nak buat entry pasal kueh tart ni ehh??sebabnya,ada orang tu sangap kueh tart tiba2..
Hahaha..pada masa yang sama aku pun sangap blueberry cheese tart tu..aiyaa..jadi hari ni nak buat entry makanan lah..ni lah first time aku tulis entry pasal makanan..nyum2..best juga rupanya.
Cheers,
Sendra,
CEO Kueh Tart.
*sebelum ni kalau orang tanya kenapa nama blog kueh tart?takde cerita kueh tart pun..sekarang nahh..amek kau..aku cerita segala kueh tart..
*kadang2,aku usha kat shoutbox,ada je yang panggil aku En Tart..tak..saya bukan encik Tart..saya Sendra,CEO Kueh Tart..yang ni baru En Tart..nama dia Charles Tart..
*Owh..jangan ingat Tart hanya tertumpu pada kueh mahupun blog sahaja ya..ada jugajelly beans tw!!hahaha
*kalau ada mana2 syarikat perusahaan kueh tart,tak kira kecil2 kecilan ataupun besar2an,kalau nak saya iklankan perniagaan anda dalam blog ni (well,saya pemegang rasmi kuehtart.com) boleh runding..harga iklan boleh nego..hari raya puasa  tarikh tutup tawaran..
boleh email kepada sndra@live.com
*jom main formspring..aku baru kenal benda ni..hahhaha.

Ask me anything http://formspring.me/sendra

Advertisements