Petang tadi Sendra ada crit session lah dengan beberapa lecturer untuk final project,dan kali ni Sendra crit dengan tiga lecturer yang berasal dari Indonesia..
Petang ni,Sendra belajar satu perkara baru,mungkin perkara yang orang pandang enteng selama ni,yang mungkin kita kurang perasan..tahu ngak,kita sepatutnya tak elok ngomong2 orang indon ke,cakap indon ke..jangan dong!!seharusnya ia di sebut penuh; Indonesia..
Hahaha..hari ni banyak gelak2 saja satu petang..jadi kesimpulan untuk entry ini,seharusnya kalau kita berbicara tentang Indonesia,seharunya sebut penuh ya..Indonesia..bukan Indon..amboi,sedap je kan padahal sebelum ni cakap “orang indon”..”cerita indon” apa semua tu..hehe.
Tadi Sendra saja je open cerita pasal satu lagu sunda feveret Sendra..tajuknya..”Manuk Dadali”..maksudnya ialah burung helang..hahah..terkejut diorang Sendra tahu lagu tu..siap hafal lagi tw!Enjoy.

Cheers,
Sendra,
CEO Kueh Tart.

*Perkongsian budaya Malaysia dan Indonesia memang sangatlah menarik.saya suka.
*Update tentang Gatsby street fair?nanti lahh..
*perasan tak blog kuehtart ada kadang2 guna perkataan Indonesia?pengaruh mereka lah semua tu..hahha..iya dong..benerr..