Saja sesekali berkongsi apa yang Sendra tahu dengan semua..mungkin ramai yang dah tahu semua ni,tapi dalam ramai2 yang dah tahu,masih ada je lagi yang mengamuk sebab loading Youtube lambat sangat..means ada lah yang masih tak tahu kan?

Sekarang semua orang suka je nak tengok2 video yang ada dalam Youtube ni,tapi masalah loading lambat kasi bikin wa panass tu der..so disini saja nak kongsi ilmu sikit yang sendra tahu..Ok saya bukan lah orang yang layak nak bagi tips2 ke apa dan saya tak jamin pun keberkesanannya..
Tips ni mungkin lebih kurang sama dengan tips kalau nak dapatkan anak lelaki,ibu mengandung banyakkan makan daging,kalau nak anak perempuan,banyakkan makan sayur,tapi anak tu rezeki dari tuhan.terima je lah seadanya kan?yang penting dah usaha.
Ok,ada dua cara yang saya tahu..sepanjang saya buat jadi je benda ni..tak tahulah korang camane..cuba je lah eh.cara pertama,dengan menambahkan code sikit pada link youtube tu..code itu ialah &fmt=18 
Contoh;
Cara kedua ialah dengan korang download je lah software ni..Download .Software ni bukan dikhaskan untuk Youtube sahaja..untuk apa2 tube pun boleh je..(faham2 sendiri okeyh!)..aku sangat mengsyorkan korang download Biwifi : Video Accelarator itu.sangat function!
Cheers,
Sendra,
CEO Kueh Tart.
*Tips yang pertama,yang tambah sedikit kod dibelakang URL itu jarang jadi pada semua video.video2 tertentu sahaja yang jadi.
*Tips yang kedua,yang download software tu,ia melajukan loading apa2 video pun.Setiap kali korang tengok video apa2 online,dia akan lajukan kadar loading tu.
*Diingatkan juga,software itu berfungsi sebagai downloader juga..ia akan download secara automatik setiap video yang korang tengok..
*So beware,ingat kat mana korang save software ini,biasanya video itu akan disimpan dalam file BiwifiShare.
Advertisements